lördag 6 februari 2010

En bil av klass på stillsam utflykt

En solig dag utomhus. Åtminstone en timme eller så.

Min käraste med Lille son, Kära granne med son och hennes vän och två barn delade på ett antal skotrar för en dagstur ut i skogen. Jag och Dotter tog med mat och ved i fina lånebilen som Store son och kompis har lämnat i utbyte mot min kylslagna, svårstartade fyrhjulsdrivna sak. Fina lånebilen är en -72 Volvo de Luxe, lite slitna däck, men den startar. Alltid. Dessutom har den värme....

En härlig grillstund någon mil hemifrån, med färdig eldplats under tak, där tillskurna liggunderlag, en morakniv inhuggen i timringen och ett antal kvarlämnade gafflar ingår i platsens skönhet. Det blev tretton grillade hamburgare med bröd, dressing och lök samt tillhörande läsk, varm choklad och kaffe. Två påsar bullar gick också åt utan större problem.

Nu är vi åter tillbaka vid startpunkten, hemma hos Kära granne. Större delen av gänget ser hockey med stor aptit och höga ljudaccessoarer. Själv sitter jag här bredvid och skriver hellre några stillsamma rader. Dotter stannade hemma, i sin lilla stuga, för att hinna sy lite på sin trädklänning. När hockeyn är över kommer vi alla att samlas igen, för en sen, gemensam middag för nio personer.

En dag att minnas.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var verkligen en dag att minnas. När man steg upp sken solen för första gången på länge kändes det som. Tack och lov för din make som kunde lära och dela med sej av skoter erfarenheter. Vi hade nog inge kommit långt i 1 meter pudersnö utan honom. Mysmiddag, tända ljus, trevligt sällskap, gott vin, skratt, gråt och minnen från förr. Det enda minuset var hockey resultatet men det måste vara lite balans, inte bara bra hela tiden. Tack för igår och för att ni finns.