fredag 18 september 2009

Förutsagt

Jag hittade något i mina gömmor, som någon har sagt mig för ett antal månader sen:  • Du kommer att få mycket kraft och kommer att ta tag i kaoset hemma

  • Du skriver mycket, men mest för dig själv. Om ett eller två år kommer du att vilja berätta din historia

Det har nog börjat nu.

Kaoset tar jag tag i, sakta men säkert.
Jag ändrat måste till vill. Förr tänkte jag "jag måste putsa fönstren". Nej, det är inte sant. Sanningen är att jag vägrade ha "måsten" och därför har inte mina fönster blivit putsade på ett antal år. Jag har ändrat mitt tankesätt till "jag vill ha rena fönster", vilket denna höst resulterade i rena köksfönster och nytvättade gardiner. Förra helgen resulterade mitt vill i ett underbart, strukturerat källarrum.
Idag har turen kommit till medicinskåpet: ni vet, skåpet där allt skräp stoppas in, där det rasar ut saker i huvudet när man öppnar det och där vi dessutom råkar ha vårt medicinförråd på en av hyllorna.

Skrivandet har också börjat. Här. Sakta, men säkert, berättar jag min historia. Lite på ytan, lite i taget.

2 kommentarer:

fragmentarius sa...

Hej Daisy! Du skriver bra och rätt: jag VILL, inte jag måste. Så är det med så mycket, t.ex. läsning, som upptar så mycket av min tid: när jag MÅSTE läsa någonting är det alltid tråkigt, oavsett vad. Frun min håller med, och känner igen sig just i fönstren. Tack så mycket för städhjälpen förresten!

Min blogg är numer privat, jag ska skicka email med inloggningsuppgifter om du vill titta in ibland.

Kram
brorsan

Daisy Rowanberry sa...

Tack, allra käraste broder!

Jag har varit in på Din blogg och gläds åt, att som en liten myra, få inblick in i en helt annan värld. I Din värld.

Kram från syster Daisy