fredag 11 december 2009

Julen är röd & solen skiner!

För mig är julen röd.

Jag har försökt med silver och guld, med blått och med grönt, med vitt, fast aldrig någonsin med svart. Återkommer alltid till rött och nu är det färgen som stannat hos mig. Jag köper röda lyktor, röda gardiner, röda dukar, rött inslagspapper, röd amaryllis. Ett julbeslut i rött.
Julklapparna är nästan klara, en underbar kväll hägrar i horisonten: en kväll med glögg, julmusik och inslagspapper, snören, lack och rim!
Fast före det är det julkortskväll. Julkorten blev julbrev i år, julbrev som ligger klara i datorn och väntar på fint papper som ska köpas in på måndag. Skriva ut, lägga i kuvert, skriva adresser med fin penna, sätta på julfrimärken och posta senast onsdag.
Kanske blir det pepparkakor i helgen, kanske ett pepparkakshus. Det blir åtminstone glögg och en julskiva, ett tredje ljus på söndag, och adventspresenter till barnen.

Solen skiner idag! Trodde först att det var en lampa tänd som lyste mot gardinerna, men insåg att det är Solen! Solen som hälsar på en liten, liten stund innan den lägger sig till vila ett par veckor. Snart kommer den tillbaka för att stanna ett längre tag, över hela sommaren. Glädjen, som bubblar i bröstet, när man ser den ljusa skillnaden vid transport till jobbet, den där första tidiga morgonen efter en lång julledighet.

Inga kommentarer: